Heyvaert

collectief wonen tussen twee tuinen

2021-... | 796 > 511 m2
Huidige fase: Omgevingsvergunning in aanvraag

Heyvaert is een industrieel pand zonder buitenruimte en bevindt zich in een dynamische buurt in volle ontwikkeling. Het gebouw sprong in het oog van zes kunstenaars, cultuurwerkers en vrienden op zoek naar een pand voor een collectief woonproject. Heyvaert wordt een gedeeld, gemengd gebouw door en voor Feministische en Queer Kunstenaars en Cultuurwerkers.

Heyvaert wordt omgevormd tot een collectief woongebouw met een actief gelijkvloers. Een teruggetrokken achtergevel geeft plaats aan een schaduwtuin beneden en zorgt per bouwlaag voor compacte wooneenheden die baden in licht. Elk appartement heeft zijn eigen privaat terras op de plek waar de zon ondergaat met links een zicht op de schaduwplanten beneden en rechts doorzicht naar het groen van de Ninoofsepoort. Op het gelijkvloers worden kunstenaarsateliers ingericht en op het dak komt een intensieve daktuin ontworpen door Jan Minne. In deze tuin schuilt een creatieve kamer tussen maritieme begroeiing. Een extra trap die reikt over de volledige hoogte van het gebouw verbindt de twee tuinen met elkaar en zorgt voor een gesloten wandeling van tuin naar tuin.


In samenwerking met Olivier Goethals & Jan Minne gardenist

26.02.2021
Fase: Omgevingsvergunning in aanvraag
26.02.2021
Fase: Omgevingsvergunning in aanvraag
DSC03213 DSC03214 DSC03215 DSC03218 DSC03210 DSC03209 DSC03211 DSC03208 DSC03226 Planthroposcene Collage