Oscar

Ergens tussen binnen en buiten

2017-2018 | 209 > 184 m2
Huidige fase: Opgeleverd

Verbouwing van een eengezinswoning.

Vandaag is er een rijwoning met een grote gedeelde achtertuin, georiënteerd op het zuiden. De achterbouw is verouderd en mag op de schop. Stijn en Johanna stellen ons de vraag om het leven in de tuin en in het huis dichter bij elkaar te brengen. De oefening begint met de vraag hoe we de overgang van binnen naar buiten kunnen oprekken, de relatie tussen binnen en buiten kunnen verrijken en tot een compact en ruimtelijk voorstel kunnen komen.

We denken aan K. F. Schinkel.
In samenwerking met Bert P. Callens

Fase: Opgeleverd
Foto's: Michiel De Cleene
Fase: Opgeleverd
Foto's: Michiel De Cleene
Foto's: Michiel De Cleene
MDC LD OS 001 LR MDC LD OS 002 HR MDC LD OS 003 LR MDC LD OS 004 LR MDC LD OS 005 LR MDC LD OS 006 LR MDC LD OS 007 LR MDC LD OS 010 LR MDC LD OS 011 LR MDC LD OS 012 LR MDC LD OS 013 LR MDC LD OS 014 LR MDC LD OS 015 LR MDC LD OS 016 LR MDC LD OS 020 LR MDC LD OS 021 LR MDC LD OS 022 LR MDC LD OS 023 LR LDSRA OSC details werf e1561525928619
Fase: Voorontwerp

Direct achter het hoofdhuis maken we een binnentuin. Tussen het nieuwe bijgebouw en de achtertuin maken we een buitenkamer. De bestaande woonkamer, de nieuwe eetkamer en de keuken liggen errond en ertussen. Het nieuwe bijgebouw is kleiner dan het bestaande bijgebouw. De badkamer verhuist naar de eerste verdieping. De kamers op de eerste en tweede verdieping kijken terug naar de binnentuin, de buitenkamer en de achtertuin.

De nieuwe houten dakroostering loopt van binnen naar buiten door en weer terug.

Fase: Voorontwerp

Direct achter het hoofdhuis maken we een binnentuin. Tussen het nieuwe bijgebouw en de achtertuin maken we een buitenkamer. De bestaande woonkamer, de nieuwe eetkamer en de keuken liggen errond en ertussen. Het nieuwe bijgebouw is kleiner dan het bestaande bijgebouw. De badkamer verhuist naar de eerste verdieping. De kamers op de eerste en tweede verdieping kijken terug naar de binnentuin, de buitenkamer en de achtertuin.

De nieuwe houten dakroostering loopt van binnen naar buiten door en weer terug.

Direct achter het hoofdhuis maken we een binnentuin. Tussen het nieuwe bijgebouw en de achtertuin maken we een buitenkamer. De bestaande woonkamer, de nieuwe eetkamer en de keuken liggen errond en ertussen. Het nieuwe bijgebouw is kleiner dan het bestaande bijgebouw. De badkamer verhuist naar de eerste verdieping. De kamers op de eerste en tweede verdieping kijken terug naar de binnentuin, de buitenkamer en de achtertuin.

De nieuwe houten dakroostering loopt van binnen naar buiten door en weer terug.

20170222 OSCAR eerste voorstel Pagina 20 e1561525822270 20170222 OSCAR eerste voorstel Pagina 40 e1561529206655
Fase: Voorontwerp
Fase: Voorontwerp
20170222 OSCAR eerste voorstel Pagina 21 20170222 OSCAR eerste voorstel Pagina 19 20170222 OSCAR eerste voorstel Pagina 18 20170222 OSCAR eerste voorstel Pagina 17 20170222 OSCAR eerste voorstel Pagina 16
Fase: Schetsontwerp
Fase: Schetsontwerp