Erpel

Drie tuinen voor een split-level

Huidige Status: Schetsontwerp | 2019 - | Gent | -m2 | - €

Nieuwe tuinen voor een ééngezinswoning.

Erpel is een bestaande splitlevel-woning met eigen parcours en logica.
Voor Erpel wordt een nieuw verhaal getekend, waarbij drie tuinen nieuwe relaties en zichten in het huis en naar de stad toe maken.

Naast de bestaande gelijkvloerse ingebouwde schaduwtuin brengt een zijdelings terras op hoogte onverwachtse zichten in licht in de woning. Onder dak bedenken we een wintertuin op hoogte die de slaapverdiepen in contact brengt met de leefruimtes.

In samenwerking met Laura Muyldermans.

Collages met zicht op de opengewerkte achtergevel en wintertuin. Een nieuwe trap verbindt het verborgen terras met de wintertuin doorheen de woning.

Zicht vanuit de leefruimte naar de eetkamer en de wintertuin.

Een aantal nieuwe trappen maken het verborgen terras toegankelijk en brengen meer licht boven het bestaande gelijkvloers. Een interne doorsteek verbindt de nieuwe wintertuin met terras.