Tinto

Twee huizen voor wijnhuis TINTO

Huidige Status: Opgeleverd | 2017-2019 | Heusden | 100m2 | - €

Een nieuwe winkel voor wijnhuis TINTO. We zoeken naar plek in een amalgaam van bijbouwen, temidden van een mooie groene site.  Plek voor het stockeren van de wijn, en plek voor het proeven. Twee heel verschillende vragen krijgen hun eigen ruimte.

Het oude bakstenen huisje vooraan de straat is te klein en in slechte staat. Het wordt tot op de ruwbouw gestript om dienst te doen als stock. Bestaande openingen worden toegemetst, een nieuwe dikke betonplaat maakt een koele werkvloer voor het opslaan van de wijn.
De bestaande koterij wordt vervangen door een tweede huis als tasting-ruimte, een lichte kopij van het bakstenen huisje vooraan de straat.

In samenwerking met Bert Callens.
Studiebureaus Mouton structureel ontwerp en H110 architecten en ingenieurs.

Opgeleverd

Van zomer naar herfst, TINTO toont zich elk seizoen anders.
Bij valavond licht het gebouw op als een lampion.

Door de voetafdruk van het tweede huisje te verdraaien tegenover de bestaande bebouwing, krijgen tussenruimtes een betekenis. Een volwaardige loskade tussen de huizen dient ook als toegang en terras. Tegen de schuur van de buur een tweede informele buitenruimte, waar bij mooi weer ook wijn kan geproefd worden.

Foto’s Bert Callens

Uitvoering

Op de werf.
Een constructieve vraag resulteert in een dansend dak.

Definitief ontwerp