Valine

Verbouwing van een smalle hoge rijwoning

Huidige Status: Definitief ontwerp | 2018- | Gent | 202m2 | €

Verbouwing van een smalle, hoge rijwoning. Wat begon met een kleine vraag voor de vernieuwing van het dak is een beetje uit de hand gelopen. Het is de verbouwing van de volledige woning geworden. Elke stap in het proces brengt verandering, langzaam maar zeker worden de drie krachtlijnen duidelijk. De woning wordt ruimtelijk georganiseerd rond de wand, het dak en het meubel. Lijn, vlak, volume. Elke verdieping heeft een specifieke configuratie van de drie. De relatie tussen de kamers en de verdiepingen wordt vergroot door vloeren en wanden weg te nemen. De relatie tussen binnen en buiten is uitgesproken. De kleine tuin wordt een grote tuin met een zwevende caravan erboven.

In samenwerking met Olivier Goethals

14.11.2018
Definitief ontwerp