Vlamme

Verbouwing van een schuur tot woning

2021-... | 108 m2
Huidige fase: Schetsontwerp

Vlamme begint met de vraag om van de schuur tegenover het huis een huis te maken. Door de schuur te bekijken als huis wordt de ruimte tussen de twee huizen een belangrijke gedeelde buitenruimte. Aan die ruimte liggen de voordeuren. In de ruimte staat een gedeelde eettafel. Achter de schuur ligt een ongelofelijke tuin. De tuin is de reden geweest om op die plek te gaan wonen. We bekijken het project vanuit de tuin. Van buiten naar binnen. Het huis moet een plek worden waar je thuis kan komen na een dag buiten zijn. Klein en warm. Het huis wordt een hut. Ten opzichte van de schuur heeft het terrein een hoogteverschil van een verdieping. Aan de voorkant sluit de schuur aan op de gedeelde ruimte tussen de gebouwen. En aan de achterkant sluit de schuur aan op de tuin. Door het hoogteverschil kunnen we in het huis twee gelijkvloerse verdiepingen maken. De twee trappen overbruggen het hoogteverschil. En maken een gesloten beweging door het huis, de gedeelde ruimte tussen de huizen en de tuin mogelijk. Het karakter van de schuur blijft behouden. Het huis wordt een hut. SCHUURHUT

02.07.2021
Fase: Schetsontwerp
02.07.2021
Fase: Schetsontwerp
IMG 8071 LDS Ra COLLAGE3 LDS Ra COLLAGE2 LDS Ra COLLAGE1