Valine

Verbouwing van een smalle hoge rijwoning

2018-… | 202 m2
Huidige fase: Definitief ontwerp

Verbouwing van een smalle, hoge rijwoning. Wat begon met een kleine vraag voor de vernieuwing van het dak is een beetje uit de hand gelopen. Het is de verbouwing van de volledige woning geworden. Elke stap in het proces brengt verandering, langzaam maar zeker worden de drie krachtlijnen duidelijk. De woning wordt ruimtelijk georganiseerd rond de wand, het dak en het meubel. Lijn, vlak, volume. Elke verdieping heeft een specifieke configuratie van de drie. De relatie tussen de kamers en de verdiepingen wordt vergroot door vloeren en wanden weg te nemen. De relatie tussen binnen en buiten is uitgesproken. De kleine tuin wordt een grote tuin met een zwevende caravan erboven.

In samenwerking met Olivier Goethals.

14.11.2018
Fase: Definitief ontwerp
14.11.2018
Fase: Definitief ontwerp
IMG 3047kopie IMG 3049kopie IMG 3048kopie IMG 2880kopie IMG 2886kopie IMG 2895kopie IMG 2900kopie IMG 2890kopie IMG 2905kopie IMG 2916kopie IMG 2917kopie IMG 2923kopie